Velja: 

5. 5. 2025 – 9. 5. 2025

PONEDELJEK
ZAJTRK Ovseni kruh (1), maslo z nastrganim korenčkom (7),  rezine melone, šipkov čaj z limono.
KOSILO Bistra zelenjavna juha z zakuho (1, 3, 8), bio telečja pečenka*, riž s korenčkom, mlado zelje v solati, domača limonada.
MALICA Zrnati kruh (1), zelenjavni krožnik (korenček, sveže kumarice, češnjev paradižnik).
TOREK
ZAJTRK Štručka z zeliščnim maslom (1, 7), domača bela kava (7) jagode, zeliščni čaj.
KOSILO Kokošja juha z ribano kašo (1, 3, 9), piščančji zrezki po pariško (1, 3), pražen krompir, zelena solata s korenčkom, voda.
MALICA Ovseni kruh (1), banana.
SREDA
ZAJTRK Mlečni zdrob na mleku s čokoladnim posipom (1, 6, 7), beli kruh (1), rezine hrušk, zeliščni čaj.
KOSILO Kremna bučna juha s semeni in bučnim oljem (7), špageti po bolonjsko (I. starostno – polži) (1, 3), s parmezanom (7), radič v solati s čičeriko (zeleni in rdeči), voda.
MALICA Koruzni kruh (1), sadni krožnik (kivi, jabolka)
ČETRTEK
ZAJTRK Polbeli kruh (1), piščančja hrenovka, sveže kumarice, hibiskusov čaj.
KOSILO Kremna juha z zelenimi šparglji (7), puranja pečenka, riž s korenčkom, mlado zelje v solati, voda z limeto.
MALICA Mlečna štručka (1, 7), bio vanilijevo mleko* (7).
PETEK
ZAJTRK Bio rženi kruh* (1), domač namaz s tuno, rdečo redkvico in papriko (4, 7), šipkov čaj.
KOSILO Zelenjavna boranja s krompirjem (1), rženi kruh (1) domači vzhajanci z marmelado (1, 3, 7) in bio 100% jabolčni sok s korenčkom* razredčen z vodo.
MALICA Zrnati kruh (1), palčke sira (7), grozdje.

Otroci I. starostnega obdobja imajo dnevno na voljo toplo mleko. Otrokom je čez ves dan na voljo voda, čaj in sadje. V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

LEGENDA: snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3.  Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo),  8.  Oreški, 9.  Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14.  Mehkužci in proizvodi iz njih.